lørdag 10. januar 2009

Gamlebyens magi


Gamlebyen i Fredrikstad er Norges best bevarte Festningsby, og mest kjent for å være ett populært sted på sommeren. Da kan man rusle rundt, spise soft-is, gå på frimarkedet og nyte deilig lunsj på ”vollæne”.

Men Gamlebyen er også fantastisk på vinteren! Vi var der en tur i dag, og til tross for noen minusgrader og litt vind var det mye folk som ruslet rundt.
Mange av butikkene hadde spennende salg, og her kan man jo komme over litt av hvert fra håndlagde smykker til spesialdesignede møbler.
Utover dagen meldte også behovet for lunsj seg, og vi stakk innom Tamburen som hører til Balaklava. Jeg spiste en enkel og utrolig god tomatsuppe, mens min bedre halvdel spiste pasta med pepperoni. Når man spiser ute er det selvfølgelig viktig at maten smaker godt, men i mine øyne er det minst like viktig at det er ett hyggelig sted! Tamburen hadde en lun avslappende atmosfære, og vi følte virkelig at historien satt i veggene på dette ærverdige gamle stedet i Gamlebyen!
Gamlebyen er magisk uansett hva slags vær det er. Stikk innom neste gang du er i området, og legg gjerne lunsjen til Tamburen!

(Bildet er hentet fra Balaklavas hjemmeside : www.balaklava.no)

Ingen kommentarer: